Sunday, October 26, 2008

Jalan-Jalan Cari Makan Johor Bahru




Aku memang jenis suka makan,especially during weekend.Nk tau kenapa? sbb weekend selalunya aku sibuk dgn gym n takde masa nak pikir pasal makan yg sedap2.

Di bawah nie antara kedai2 makanan kegemeran aku :


1.WARUNG SAGA
Mengingatkan aku tentang nostalgia2 masa study kt RIMA COLLAGE.Warung tu dekat je dgn Rima Collage.Antara menu2 yang paling sedap
- TAHU GORENG + kuah kacang (bukan Tahu Bakar yea nie lain)
- Nasi Goreng Kampung
- Mie Hailam , Roti Canai-sedap makan waktu malam.


2.Pasar Borong Pandan.(Pasar Kering yea)
Kat sini ada macam2 makanan di jual.Tapi aku selalu makan
- Capati Pakistan (sedap sbb tak macam mamak stall nyer)
- Roti Beracun (prata+daging+telur+mayonis+fries+nagget)
- Blackpaper Crab (sekor RM8 je)
- Nasi goreng Pataya Daging Merah
- Murtabak Tomok (besar giler-tp mahal sikit)
- Mie Rebus Hj Wahid
- Bubur Nasi No1


3.Warung Abg Ali (sebelah Maybank Tmn Pelangi bukak 7mlm - 12tmlm)
- Semua jenis masakan goreng2 ada yang best makanan kt sini semua EXTRA SIZE
Abg Ali masak mmg tak kedekut.
- Sup Tulang,Ekor,Kambing,Daging memang kick habis

4.Restaurant Tiga Zam (Taman Pelangi - dekat trafic light)
- Nasi Goreng Sotong/Ayam Kunyit + sup kosong
- Nasi Goreng Kampung
- Tom yam campur

5.My Friends Tom Yam (Sebelah Highway Pasir Gudang - exit/Masuk ke Tampoi)
- Tomyam Pok tek & Tomyam Changmai (tomyam yang paling best kt JB)
- Ikan Siakap Masak Nyonya (sedap giler leh terliur)


6.Restaurant Botak (kt Old Cathay Cinema Belakang Bluewave htl di buka Tengahhari)
- Asam Pedas nyonya (kedai Baba Cina nie masak asam pedas dia mmg syok)

7.Warung Kastam (sebelah kastam Johor Tanjung Puteri-tepi traffic Light StulangLaut)
- Aneka lauk dan Nasi campur (selalunya di bukak utk makan malam 7pm-12mid)

8.Hard Rock Johore (Kt Belakang Jalan Wong Ah Fook,sebelah China Town Johor - Mlm je)
- Mie Bandung Muar kt sini mmg sedap giler.ada dekat 30stall makanan kt sini.

9.Amigos Cafe (Sutera Mall sebelah Vivo Pizza-days n nights)
- Spegetti Meat Ball dia mmg sedap
- Aneka Piza menu baru ada.
- Cocktail dia pun sedap.


10.Warung makan Taman Univeristy (berdekatan Masjid Tmn Universiti-Malam sahaja)
- SATEY daging LABIS dia mmg sedap.
- Makanan Thai kat sini memang murah.


11.Restaurant Zorro - Cawangan Tmn Pelangi
- Kalau nak try minum minuman jus,try la mintak size triple X kt sini memang menjanjikan.


4 comments:

AiE bAhRi said...

perghhh...

mg best makan2 kat mpt2 yg dinyatakan tu..hhuhu.

lain kali ajak la bro!boleh makan sama.

RioAzzaro said...

bole je no hal

~ thalhazlin ~ said...

hi riodenaz. saya ni orang jb tapi tak tau mana lah sangat tempat besh makan kat cini. thanks for the info anyway. ehehe

semut api said...

emm...satey labis memang best..ada 1 lagi tempat.anak arwah pmbuat satey labis...kat restoren wakaf tmn mutiara rini,sebelah balai polis....pengemar makan boleh try rest danga kat tm perling jln ke kuala danga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bagi la makan Ikan tu