Sunday, June 8, 2014

Amik Gambar tayang gambar

 Haa inilah kejanya RA bila ada masa terluang dalam proses menunggu dan menyinggah.Hasil tangakapan petang tadi yang sempat RA ambil semasa ke Singapura.Bangunan Jam tu sering kita lihat dalam filem P.Ramlee Labu Labi.Namanya Bangunan Victoria Theatre.Gambar sebelahnya pulak tapak peringatan tentera dari India.

 Haa yang nie nampak besar sikit.Ianya terletak bersebelahan padang kirket dan berdekatan dengan bangunan yang di bawah ini

 Inilah dia Mahkamah Agoung Lama Singapura dan bersebelahannya tu pulak Dewan Bandaraya (City Hall).Bangunan yang masih lagi mengekalkan tradisi British.

Ini pulak pemandangan dari Mt Faber Park.Cuaca masa ini sangat-sangat panas walaupun dah pukul 430petang.Dari ini boleh nampak pelabuhan Tanjung Pagar dan Pulau Sentosa denga lebih dekat.

 Bagi nak nak cuba-cuba makan makanan yang bercitararasa tinggi bolehlah ke Sembawang Eating House di Marina Barrage nie.Menu-Menu yang RA tengok nampak menjanjikan sungguh.Tapi kalau nak tukarkan ke duit RM mau 3-4ratus jugalah hehe.Tapi untuk sesekali apa salahnya kan


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...