Saturday, August 10, 2013

Raya rumah Kawan-kawan lah

 Dah pun masuk 3 Syawal.Kalau semalam RA sibuk beraya di rumah abang dan kakak RA,hari ini RA amik inisiatif pergi beraya di rumah kawan-kawan terdekat yang dah selesai beraya di kampung.Rumah pertama yang RA tuju ialah rumah pasangan "serasi sedondon" Liyana (Jack) & Faizal (Boy) di Taman Teratai,Skudai.Bersama-sama si cantik loteh Bie (Sabihah) dan Salina sekeluarga kami semua serbu datang bertandang di petang-petang yang sangat hanggat panas itu.Menu utama tuan tanah ialah Lontong kuah lodeh dan ayam masak merah.Lama jugak lah melepak kat rumah diaorang,sampai kul 430petang kami ternampak nyamuk tiruk jadi kami pun semua bergeraklah raya di rumah Mijot (Hamiza) pulak.Huhuhu."Dia buat Laksa Johor kat rumah orang tuanya di Kampung Pasir" kater si Salina dengan penuh "keyakinan kendiri"

  si Ina & keluarganya tak ikut sama sebab nak beraya ke rumah kakaknya pulak,maka sekonyong-konyonglah RA,Bie,Jack dan Boy ke rumah keluarga Mijot di Kampung Pasir.Jack biasalah pakai baju jubah merah ketat (maklumla badan dah macam anak dara) dengan kasut tumit tingginya duduk kat depan tembok depan umah mijot sementara Boy dan Bie bersahut-sahutan memberi salam dari luar pagar rumah bapak Mijot yang tak bukak-bukak pagarnya.Bila RA tiba selang 3minit barulah RA dapat tahu rupanya Mijot ada kat rumahnya sendiri di Taman Musyi Ibrahim.Adoyai...malunya.Nie semua gara-gara nak makan Laksa Johor punya pasal.Siap kau Inah,kater si Bie dan Jack.Tertipu tertipah. 

 Tapi akhirnya dapat jugak RA dan kawan-kawan yang lain merasa Laksa Johor hasil air tangan Mijot yang sedap tu.Otoman pun suka makan Laksa Johor jugak,sibuk nak bergambar masuk dalam blog RA ini.Nine (ejaan NY) pun sempat jugak datang dan bergambar sengol-sengolan dengan kami semua heee

Apapun terima kasih tuan rumah Jack,Boy dan Mijot yang sudi melayan RA datang bertandang


1 comment:

Anonymous said...

Sama2 kern sudi ke Teratak ku...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget