Friday, June 1, 2012

JJTW - Snow White & The Huntsman

 Jalan - Jalan tengok wayang (J.J.T.W) minggu ini adalah "Snow White & The Huntsman".Satu percubaan yang cukup berkesan dengan membawa cerita dongeng kanak-kanak ke dalam versi orang dewasa.Ia sesuai di tonton bersama kelaurga.
Jalan cerita yang semua orang dapat mengaggak tapi di tambah dengan adegan penuh aksi ala Lord of the Ring.Snow White di sini di gambarkan sebagai seorang yang berani,tabah dan sanggup mengangkat senjata menentang ke jahatan ibu tirinya.Lari dari sifat feminin yang ala-ala ayu getoo...
 Tayangan perdananya di buka pada hari Khamis lepas tetapi aku menonton bersama teman-teman di pawagam TGV AEON Bukit Indah yang baru sahaja dibuka pada 31May2012.Bersama Olie,Kak Ros & Kak Rovita sekeluarga kami berada di sana tepat jam 930malam.Ia nya bersesuaian dan di nanti-nanti kan oleh seluruh penduduk di sekitar Tampoi dan Skudai (tidak bagi mereka yang tinggal di Taman Universiti-sebab dah ada Pawagam MBO kat sana.Tu yang bila ajak tak mau join.Nak join lepas habis wayang jekk).Mereka yang tinggal berdekatan tidak perlu lagi ke Bandar atau ke Tebrau untuk menonton wayang di panggung wayang yang canggih dan selesa.
Tapi lihat sajalah barisan yang beratur untuk membeli tiket wayang pada malam itu.
Harga tiket pula :-
Dewasa = RM 14 (CINEMA BIASA) / RM 24 (3D)
Kanak-Kanak = RM 9 (CINEMA BIASA) / RM 20 (3D)
CLUB SEAT = RM 25 Dewasa
Mahal tetapi memang berbaloi jugak lah




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget