Saturday, July 30, 2011

Jalan-Jalan Nak Makan : Nando's Bukit Indah

Tinggal brapa hari saja lagi untuk berpuasa.Jadi untuk tidak membazirkan meal voucher yang aku dapat,maka bermula episod makan-makan lagi.Kali nie di Nando's Restaurant.Memang menyelerakan makan kat Nando's restaurant.Ini adalah antara menu utama yang aku,nik family,Azie family & Abg nus family order sempena menyambut Aniversary perkahwinan Nik & Fuad merangkap birthday Shahmi & akmal (anaknya).Nasib baik Nando's kat Bukit Indah nie dekat,balik gym je terus ke sana.One thing aku suka dgn family Nik nie,diaorang selalu sampai awal atau on time.Senang buat temujanji dengan keluarga diaorang nie.


Kek nie di buat Oleh Azie.5KG katanya.Kek Angry bird request by anak-anak Nik. Tengok sajalah,yang tua dan yang muda menyukainya.
Nasib baik la Kedai nando's tu tutup jam 10pm.Kalau tutup jam 11pm confirm kitaorang tak balik lagi.Mana taknya dengan kek lagi,bual2 lagi,sesi bergambar lagi.Memang terasa masa berlalu cepat sangat.

Nampak keceriaan di muka mereka-mereka yang pergi hari itooo..

Saturday, July 9, 2011

JJNM : Sekincan Ikan Bakar Danga Bay

Wah Sekincan Ikan Bakar sudah membuka cawangan barunya di luar Selangor.Semalam RA berkesempatan makan malam di sini bersama teman-teman sempena perasmian pembukaannya.Cawangannya ini terletak di Danga Bay bersebelahan dengan Tune Hotel.

 Berkonsepkan restoran layan diri,inilah kali pertama RA makan di sini.Selalunya dengar dan tengok je kat tv.Sempena pembukaannya,ada upacara kompang dan pencak silat di persembahkan.

 Rupanya makan Ikan Bakar kat sini kena dengan Nasi Lemak.Menu utamanya Ikan bakar,Nasi Lemak,sotong bakar,kerang bakar,lala bakar,Ubi rebus dan ulam-ulam.

Inilah hasil tangkapan yang masuk ke dalam mulut kami malam semalam.

 Tak cukup dengan Ikan bakar kami amik lala bakar , sotong bakar dan kerang bakar.Nasi lemak dia sedap,tapi rasa makanan lautnya sama saja sebab mengunakan sos & sambal yang sama.Ra cadangkan bagi sesiapa yang nak cuba baik buat pilihan samaada Ikan , Udang , Sotong, Lala atau kerang untuk di bakar dan tak perlu amik pelbagai jenis makanan laut sebab rasanya sama sahaja.

 

Meja kat belakang tu untuk jemputan yang yang di undang.Bagi kami yang tak di undang kenalah duduk kat dalam kedai hehe.Wah kembang lebar sungguh senyuman abang Yunus tu yea.

 Sos dan sambal yang sama rasanya.

 Mentang-mentang hari Jumaat,semua muka nampak ada senyum yea...esok cuti bolehlah tidur lepas makan banyak-banyak ini yea.Jumlah harga makanan kami pada malam itu ialah RM145.Mahal juga yea.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget