Sunday, March 20, 2011

Melepak di bazar kilat - Laksa stall Syamil

Aku dang de gang plan nak try Laksa Johor & Penang kt kedai si Syamil & Nini nie.Katanya cuba la dtg kalau nak try rasa sebenar Laksa Johor.si Syamil nie baru je bukak gerai kt pasar kilat Taman Suria....ala yang kt parking lot depan Gaints Tebrau (dulu di panggil Extra Hypermart).Tunggu pakcik2 & makcik2 yang nak join sama nie pun satu hal gak.Janji kul 8pm,sampainya jam 9pm.Perut dah la lapar diaorang leh dtg lambat lak.


Bila sampai sajor kt gerai si Syamil aku terus bedal order Laksa johor dia.memandangkan gerai dia nie untuk take away je.Kami terpaksa la pinjam meja letak barang2 dia yg kt dlm gerai dia....nak jadikan cerita ramai lak yang dtg...so terpaksa la kongsi2 share tempat duduk.


Selain Laksa Johor dia ada jual Laksa Penang dan yang paling istimewa Kacang rebus resepi Sultan Johor (mengikut kata si Syamil nie la) tp sedap gak.Aku siap bedal Laksa dua bungkus.

Pasar Kilat nie diaorang bukak ala2 konsep pasar karat yang kt Town tu la...cuma sewa bulanan dia lain sikit dr pasar Karat.Kedai2 diaorang pun baru nak bukak n org baru nak tau.


Kalau ada masa dtg la singgah....


2 comments:

Anonymous said...

ada lg ke org round kt sana.tmpt tu da xidop da

RioAzzaro said...

ada kot...hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget