Monday, May 3, 2010

Iklan Poster Dulu-Dulu


Arwah Ibu aku pernah bilang,sekitar tahun 1970-1985 dulu memang tak ada restaurant-restaurant yang di usahakan oleh Orang Melayu samaada di Singapura atau di Malaysia.Kalau korang tengok filem P.Ramlee (Bujang Lapok) pengambaran di buat di restaurant Cina.Boleh lihat orang kita order makan "Beef stick".
Iklan di atas ini pula adalah iklan arak yang dahulunya tidak di kuatkuasakan lagi.So boleh lihat di mana-mana papan iklan "GUINESS STOUT BAIK UNTUK KITA"
Kalaulah iklan macam ini kelaur sekarang,mahu kena saman macam ini.Hehe.
Itulah pentingnya kita menguasai sendiri Industri/Hub makanan halal di Malaysia,agar kejadian zaman ibu-ayah kita dahulu tidak akan berulang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget