Sunday, December 6, 2009

Nak Komen Blog aku....??

Aku tak kisah korang nak komen apa pun kt dlm blog aku and aku tak akan delete apa pun commen yang korang letak asalkan dgn syarat korang tunjukkan muka korang tu kt comment....
Jangan hanya pandai nak nasihat org tapi tak berani nak tjuk muka.

Kalau korang rasa korang betul silakan comment & sila tunjukkan muka k.... nak takut apa kalau korang rasa korang betul....nak main sembunyi2 lak....perangai sebijik macam bangsat.....!!!
Mungkin dari baka mak bapak korang kot dapat perangai sembunyi2 cam tu....huhu....

Ada aku kesah???

Resepi Orang Bujang yang Mudah



Hari-hari Ahad nie kan bagus kalau masak sikit....

Ini resepi orang bujang yang paling ringkas dan cepat....


BAHAN-BAHAN :
- 4Keping Ikan Tengiri
- 1 Pek rempah kari Ikan.
- 1 gelas minyak masak
- 4biji bawang besar di putung dadu
- 2 ulas halia di potong kecik
- 2sudu Jintan kasar & Jintan manis
- garam secukup rasa

CARA MEMASAK :
Masukan bawang besar,halia,rempah kari Ikan,jintan ke dalam mesin pengisar  bersama minyak masak dan garam secukup rasa.Kisarkan semua bahan itu sehingga sebati tanpa mengunakan air.Sebab Minyak masak tu dah macam air lah.....kalau letak air nanti tak jadi pulak.
Lepas semua dah di kisar halus,gaulkan bersama ikan tengiri di dalam bekas untuk di bakarkan dalam microwave.

Panaskan pada suhu "HIGH" selama 15-20minit.
 

Sedia untuk di makan......

SEDAPPPPPPPPPPPP.....

Lebih sedap dimakan bersama nasi atau mee goreng....


Friday, December 4, 2009

BANDAR PULAI JAYA - PENIPU


Aku pergi pejabat dia kat Metropolis tower HartaPlus , diaorang suruh guard layan aku lak...dah tu suruh aku settlekan direct kt tapak projek.So semlm aku pergila kat Pulai Jaya.Jumpa sales person dia Jason Hee.dia leh cakap Dec 10 baru leh siap,tu pun tak cfm lagi....coz sekarang pemaju ada financial problem....kepala hotak dia......apa kena mengena dgn aku...ko dah janji nak siapkan umah tu so ko kena siapkan la.....so aku nak tunggu sampai bila lagi nie??? bila aku aku nk tanya dgn boss dia,dia suruh aku gie kt JP perdana lak.Cilaka tul...sakit tul hati aku

TAK PE KORANG TUNGGULA...AKU AKAN BAWAK BENDA NIE KE TENGAH.....










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget