Sunday, May 31, 2009

Betul ke?

Hari nie semua jalan nak ke town semuanya jem.unless kalau kelaur awal pagi before 11am.Jam 10am aku dah bertolak ke town.Nak bayar segala bill yg tertunggak.Selesai jam 1230thari aku pun cuba la lalu depan danga bay.Yeap tul tanggapan aku.cam seperti tahun2 yang lepas,danga bay akan hanya jem dr kul 12thri sampai mlm sahaja. Tergerak jugak nak stop tgk apa yg ada,tp bila tgk tak ada parking space aku terus pulang ke rumah. Malam aku buat temujanji dgn Abg Aki,guru silat.Nak buat urut,coz aku rasa sakit tulang belakang badan aku (kes accident sejak sekolah rendah) dah mula meragam.Aku call dia,tp dia cakap dia kt Perak lak.Tapi dia suruh aku jumpa budak2 dia.Sampai kt sana,budak2 abg aki nie mmg takut jumpa aku.Pantang nampak aku datang,diaorng mesti tak berani nak urut badan aku.Badan dah mula keras,susah nk urut.Dekat2 sejam jugak aku tunggu.Last2 datangla sorang pakcik nie.dia yg sudi urut aku.

Dia suruh aku jaga tulang belakang aku,jangan minum ais byk dan kalau bole dia suruh aku berhenti main gym dan angkat benda2 berat.Mana la bole aku tinggalkan gym aku.Gym tu dah macam rumah kedua aku.Lagi satu dia cakap buah pinggang aku pun ada masalah gak.dia ckp buah pinggang ku kotor,dan dia surh aku beli sejenis daun herba utk bersihkan buah pinggang aku. Pulang dari berurut,aku terpikir kalau la satu hari nanti tuhan nk bagi aku sakit cam tu....camana la aku nak survive.aku nak harapkan siapa jaga aku? Bapak aku jgn harap la..dia dgn bini baru dia pun tak terhandle.adik beradik aku lagi la...tak bole harap.sejak arwah mak meninggal,jgn ckp aku,abah sendiri pun diaorang dah tak amik kisah.Lover....?? siapa la yg nak kan aku nie.... Harapan tetap harapan...seperti Cerita dlm Kotak Pandora

Thursday, May 28, 2009

Aktiviti last weekend 23-24May09

Hari Sabtu lepas aku baru lepas tengok wayang citer Night at the Museum 2.
Kelakar habis beb.wajib tgk pada sesiapa yg lum tgk.Berkisar pada sorang bapa tunggal yang mencari pekerjaaan.Dia dapat jawatan sebagai pengawal Muzium di New York tetapi tanpa di sangka,muzium tersebut hidup di waktu malam. Nak tahu apa yang berikutnya,jangan lupa menonton.




Esoknya aku call Apai,ajak dia gie Kota Iskandar di NusajayaCity.Tempat tu di bangunkan mengikut konsep PutraJaya di Johor.Kami bertolak jam 2PM dan sampai di sana dalam kul 3pm.(sesat cari exit highway kt Bukit Indah).Panas jugak nak ke sana...kitaorang sampai terus duduk kt depan bangunan pejabat menteri besar...memang best.Untuk pengetahuan korang,kita Iskandar akan menjadi pusat pentadbiran kerajaan Johor tidak lama lagi.Suasana kat sini pun nyaman.So apa lagi,terus snap photo la.Tak jauh dari Kota Iskandar tu ada Marina Bay.Tempat letaknya kapal-kapal layar bagi pelayar kapal.Masih lagi dalam pembangunan tetapi kedamaiannya cukup terasa.



Sunday, May 24, 2009

Next......


Tgk tv2 drama cinta 3teruna...pasal 3budak lelaki lembut.tak sangka Adi putra dan remy ishak leh bawak watak lembut.nk tergelak aku tengok aksi adi putra

Aku baru je balik tgk wayang.Siang tadi ada majlis kawin kt sebelah umah.adusss tension aku.bukan pasal apa...tiap kali aku gie majlis kawin,mesti diaorg tanya aku bila lagi?
Soalan yang malas aku nak jawap.abaikan je la.

Esok leh bangun pagi lagi ke tak? dah siang tadi dah berhabis rm150 repair kereta.
duit macam air seh.....mengalir je.

Dan sebenarnya.............................

Monday, May 11, 2009

A Word to remember....


To Love your job but don't love your Company
because you may not know when your company stops loving you

Without your involvement you can't succeed.
With your involvement you can't fail.

The happiest people do not Necessarily have the best of all
They simply appreciate What they find on their way.
Write your Sad times in Sand.
Write your Good times in Stone.
Dream of what you most enjoy
Go where you want to go
Be whom you want to be

You have but one life To achieve what you want to achieve
To find on your way

Enough luck to remain happy
Enough challanges to become strong
Enough grief to remain human
Enough hope to be happy

What is the Secret of SUCCESS... ?
"RIGHT DECISIONS"
How do you make Right Decisions... ? "EXPERIENCE"
How do you get Experience.. . ?
"WRONG DECISIONS "

It's better to lose your Ego to the one you Love,
than to lose the one you LOVE because of EGO.
Forget what’s gone
Leave what’s behind you
Your failures and your pain

If you know the strength and patience,
Welcome the company of trees.

The Day, Water, Sun, Moon, Night –
I do not have to purchase these things with money.

Easy to say we love..
Difficult to demonstrate it every day.
Easy to judge the errors of others.
Difficult to recognize our own errors

I do not count the hours I spend in wandering by the sea.
You are not responsible for what people think about you.
But you are responsible for what you give them to think about you.

A man is lucky if he is the first love of a Woman.
A woman is lucky if she is the last love of a man.

Behind every successful man,
there is an untold pain in his heart.

Don't make promise when you are in JOY .
Don't reply when you are SAD.
Don't take decisions when you are ANGRY.
Think twice, Act wise.
Easy to receive.
Difficult to give.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget