Sunday, October 26, 2008

Jalan-Jalan Cari Makan Johor Bahru




Aku memang jenis suka makan,especially during weekend.Nk tau kenapa? sbb weekend selalunya aku sibuk dgn gym n takde masa nak pikir pasal makan yg sedap2.

Di bawah nie antara kedai2 makanan kegemeran aku :


1.WARUNG SAGA
Mengingatkan aku tentang nostalgia2 masa study kt RIMA COLLAGE.Warung tu dekat je dgn Rima Collage.Antara menu2 yang paling sedap
- TAHU GORENG + kuah kacang (bukan Tahu Bakar yea nie lain)
- Nasi Goreng Kampung
- Mie Hailam , Roti Canai-sedap makan waktu malam.


2.Pasar Borong Pandan.(Pasar Kering yea)
Kat sini ada macam2 makanan di jual.Tapi aku selalu makan
- Capati Pakistan (sedap sbb tak macam mamak stall nyer)
- Roti Beracun (prata+daging+telur+mayonis+fries+nagget)
- Blackpaper Crab (sekor RM8 je)
- Nasi goreng Pataya Daging Merah
- Murtabak Tomok (besar giler-tp mahal sikit)
- Mie Rebus Hj Wahid
- Bubur Nasi No1


3.Warung Abg Ali (sebelah Maybank Tmn Pelangi bukak 7mlm - 12tmlm)
- Semua jenis masakan goreng2 ada yang best makanan kt sini semua EXTRA SIZE
Abg Ali masak mmg tak kedekut.
- Sup Tulang,Ekor,Kambing,Daging memang kick habis

4.Restaurant Tiga Zam (Taman Pelangi - dekat trafic light)
- Nasi Goreng Sotong/Ayam Kunyit + sup kosong
- Nasi Goreng Kampung
- Tom yam campur

5.My Friends Tom Yam (Sebelah Highway Pasir Gudang - exit/Masuk ke Tampoi)
- Tomyam Pok tek & Tomyam Changmai (tomyam yang paling best kt JB)
- Ikan Siakap Masak Nyonya (sedap giler leh terliur)


6.Restaurant Botak (kt Old Cathay Cinema Belakang Bluewave htl di buka Tengahhari)
- Asam Pedas nyonya (kedai Baba Cina nie masak asam pedas dia mmg syok)

7.Warung Kastam (sebelah kastam Johor Tanjung Puteri-tepi traffic Light StulangLaut)
- Aneka lauk dan Nasi campur (selalunya di bukak utk makan malam 7pm-12mid)

8.Hard Rock Johore (Kt Belakang Jalan Wong Ah Fook,sebelah China Town Johor - Mlm je)
- Mie Bandung Muar kt sini mmg sedap giler.ada dekat 30stall makanan kt sini.

9.Amigos Cafe (Sutera Mall sebelah Vivo Pizza-days n nights)
- Spegetti Meat Ball dia mmg sedap
- Aneka Piza menu baru ada.
- Cocktail dia pun sedap.


10.Warung makan Taman Univeristy (berdekatan Masjid Tmn Universiti-Malam sahaja)
- SATEY daging LABIS dia mmg sedap.
- Makanan Thai kat sini memang murah.


11.Restaurant Zorro - Cawangan Tmn Pelangi
- Kalau nak try minum minuman jus,try la mintak size triple X kt sini memang menjanjikan.


Sunday, October 19, 2008

Lagu Indon Vs Lagu Melayu

Wah dah lama gak aku tak update blog aku kt sini.Bukan tak mau update,tapi tak ada masa.Aku baru je download 2lagu Indonesia yg aku rasa sangat indah melodi n liriknya.

Aku akui lagu Indon mmg terhebat sekrang.sampaikan penjual dvd cina pun leh hafal lirik lagu diaorang.Klu dulu zaman 80an n 90an lagu melayu menguasai nusantara,tp skrg taringnya dah tak menyengat.Apa dah jadi...? Buat karyawan Melayu,jgn buat kerja lepas batuk kt tangga.Tolonglah hasilkan lagu2 yang sedap di dengar dan bukan menudung jari kt mana2 pihak saja.

Buat UndergroundBand it time to wake up,jgn asik nak bergerak sendiri,kelak nanti lagu anda hanya di dengar oleh org melayu sahaja.Buat Aizat,tahniah!! lagu anda mmg menjanjikan.Buat radio Malaysia..tolong la jgn jadi bangang....jgn jadikan radio malaysia nie radio indon k.Mmg lagu indon hebat,tapi jgn la keluarkan lagu2 mereka hampir 90%.contohilah radio Melayu Singapura...lagu indon & Melayu diaorang balancekan yg penting diaorang lebihkan sedikit lagu melayu kt radio diaorang.

Buat karyawan dan pemusix Indon,tahniah buat anda kerana menghasilkan lagu2 yg menarik n memikat hati semua bangsa.

Antara Lagu terbaik dan terbaru mereka sekarang ialah :


HANYA INGIN KAU TAHU
Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu
Oooo oh Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku
ow wooo wo wo wo
Walaupun semua
hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup
Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Oooo oh Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku
Oooo oh Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku

Saturday, October 4, 2008

Beraya di Port Dickson

Tarikh : 4th Oct 2008
Masa : 10Pagi
Kenderaan : Kereta Wira
Jumlah penumpang : driver (aku) + Lukman kawan aku.
Transit : 1100pm @ Hentian Rehat Machap
(full house la tempat makan dia...tapi not bad dah naik taraf.tempat makan beraircon).
Destinasi : Kg Duyung Melaka (cousin aku kawin)
Drop off : turun kan si lukman kt Air Keroh


(Dia nak tengok Taman Mini Malaysia tepat jam 1245pm)
Lepas je aku attend majlis kawin cousin aku kat Melaka,aku terus menuju ke PD,Negeri Sembilan.Jam 4ptg sampai lah aku kt umah Helmie kt PD.Wahhh nampak cam meriah je umah dia.Patut pun,adik lelaki dia n bakal adik ipar dia pun ada sekali.
Jam 530petang Helme ajak aku kuar ke Teluk Kemang.Gibam,kawan satu sekolah dia pun join sekali.maklum la cuti beraya.kalau nak tau gambar-gambar nie si Gibam lah yang shoot.Dia ini jugak mak-up artis & juru gambar profesional so habis la muka kitaorg kena masuk dlm kamera dia.Malam nya bapak Helmi belanja kitaorang makan Satey Kajang kat resturant depan pantai PD.Biasalah,raya-raya nie..layanan kurang memuaskan.Lepas makan kitaorang sambung berjalan2 n merembak kat pantai PD dgn gibam & kawan-kawannya.Si Gibam nie lembut sikit,dia nak cari mamat askar..katanya...kah kah cam dpt...(kt PD nie ada kem tentera darat).Indah nya bila bercuti.Nak2 kalau bersama kawan2.Mulut si gibam tak habis2 buat lawak...dr mula naik kereta sampai la balik,pecah perut aku dgn keletah si Gibam tu....huhu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget