Tuesday, June 24, 2008

U got some , U loose some..

 
Pagi nie aku bangun awal sikit.Dah janji dgn abah nak kuar umah jam 8am coz ari nie aku nak gie Pekan Rabu nak collect passport yang aku buat semalam.Terbang duit aku RM300 semata nak gie Bangkok.Next weekend aku dah nak ke Bangkok.Walaupun aku tau pada tarikh yg sama anak saudara aku akan bersanding n bernikah di rumah aku.Peduli apa,lantak la.Kalau kakak aku tak cari pasal dgn aku takkan la aku sanggup buat cam nie.Gie Bangkok lagi best.
Tadi ingat nak collect gak duit insentive utk Petrol (RM620) kt Pos Malaysia,tapi tak dapat coz diaorang cuma bagi duit tu utk roadtax yg di barui pd bulan 4 & 5 Jeer.Bohsan!!

Sampai office awal 5min ari nie.Cam biasa la keja office,cuma ari nie aku tak peduli...aku mesti dapat duit insurance dari MAA.Mr Chee promise kt aku dari sehari ke sehari tapi tak settle2 gak sampai hari nie.Insurance insured RM9000 tapi nak bagi RM8000.Macam2 alasan dari hari ke sehari.Aku nie nak pakai kereta gak.Dah dekat 4minggu kes nie sangkut.Babi tul,diaorang nie.Sampai aku naik give up,last2 aku call boss dia Ms Siew.Dan seperti yang aku jangkakan mulut org insurance mmg byk helah.Dia bermati2an tak mau bagi aku RM9000.Pukimak haram tul diorg saja lambat2 kan kes nie,supaya aku give n terima offer yg diroang bagi..What choice i have,aku dah terdesak.I need urgent money,sbb aku dah letak deposit utk beli kereta baru dan aku kena settlekan full payment b4 30th this month.Klu aku tak dpt claim dr MAA camana aku nak bayar kt diorang,for sure deposit aku hilang.

Nak tak nak aku sign gak offer letter dari diorang,dengan hati yang memaki hamun.Diaorang sebenarnya bayar less than what i insured dengan alasan diaorang bayar ikut harga pasaran semasa kereta yg diorang amik suggestion dari satu adjuster sahaja...Fair ke tak??? Bole ke amik suggestion dari satu adjuster je..?
Klu aku tak pikirkan nak pakai kereta n duit cepat,aku heret diorang kt Tribunal Persatuan Pengguna.

Malam nie ada game bowling anjuran KGB.cam biasa la.So aku sms Naha coz aku kan takde transport.Tapi it seem dia berkira dgn aku.It ok..malas aku nak join.Nanti korang buat outing aku pun malas nak join.Pergi mampus la dgn group korang.
Yang penting next week aku ke Bangkok....!!!!! Dan mungkin bulan August aku akan ke Bali lak...huhuhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu (sakit hati pun ada gak nie)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget