Tuesday, June 24, 2008

U got some , U loose some..

 
Pagi nie aku bangun awal sikit.Dah janji dgn abah nak kuar umah jam 8am coz ari nie aku nak gie Pekan Rabu nak collect passport yang aku buat semalam.Terbang duit aku RM300 semata nak gie Bangkok.Next weekend aku dah nak ke Bangkok.Walaupun aku tau pada tarikh yg sama anak saudara aku akan bersanding n bernikah di rumah aku.Peduli apa,lantak la.Kalau kakak aku tak cari pasal dgn aku takkan la aku sanggup buat cam nie.Gie Bangkok lagi best.
Tadi ingat nak collect gak duit insentive utk Petrol (RM620) kt Pos Malaysia,tapi tak dapat coz diaorang cuma bagi duit tu utk roadtax yg di barui pd bulan 4 & 5 Jeer.Bohsan!!

Sampai office awal 5min ari nie.Cam biasa la keja office,cuma ari nie aku tak peduli...aku mesti dapat duit insurance dari MAA.Mr Chee promise kt aku dari sehari ke sehari tapi tak settle2 gak sampai hari nie.Insurance insured RM9000 tapi nak bagi RM8000.Macam2 alasan dari hari ke sehari.Aku nie nak pakai kereta gak.Dah dekat 4minggu kes nie sangkut.Babi tul,diaorang nie.Sampai aku naik give up,last2 aku call boss dia Ms Siew.Dan seperti yang aku jangkakan mulut org insurance mmg byk helah.Dia bermati2an tak mau bagi aku RM9000.Pukimak haram tul diorg saja lambat2 kan kes nie,supaya aku give n terima offer yg diroang bagi..What choice i have,aku dah terdesak.I need urgent money,sbb aku dah letak deposit utk beli kereta baru dan aku kena settlekan full payment b4 30th this month.Klu aku tak dpt claim dr MAA camana aku nak bayar kt diorang,for sure deposit aku hilang.

Nak tak nak aku sign gak offer letter dari diorang,dengan hati yang memaki hamun.Diaorang sebenarnya bayar less than what i insured dengan alasan diaorang bayar ikut harga pasaran semasa kereta yg diorang amik suggestion dari satu adjuster sahaja...Fair ke tak??? Bole ke amik suggestion dari satu adjuster je..?
Klu aku tak pikirkan nak pakai kereta n duit cepat,aku heret diorang kt Tribunal Persatuan Pengguna.

Malam nie ada game bowling anjuran KGB.cam biasa la.So aku sms Naha coz aku kan takde transport.Tapi it seem dia berkira dgn aku.It ok..malas aku nak join.Nanti korang buat outing aku pun malas nak join.Pergi mampus la dgn group korang.
Yang penting next week aku ke Bangkok....!!!!! Dan mungkin bulan August aku akan ke Bali lak...huhuhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu (sakit hati pun ada gak nie)


Sunday, June 15, 2008

Bukan Hak kita menghukum seseorang

Yeap mmg betul,bukan hak kita untuk menghukum seseorang.Lebih baik kita memaafkan org itu daripada menyimpan dendam.Hak menghukum itu adalah hak Allah.
Kalau kita meringan kan beban org lain,satu hari nanti org lain akan ringankan beban kita.Actually aku tak mengharap pun org lain meringankan beban aku,ckup sekadar tidak menyusahkan hidup aku dah laaa...

Entah mana la silapnya.

Hari nie dia dtg berdua...suka tengok senyuman dia....tp nampaknya ada org lain pun suka kt dia.Berebut la nampaknya. :))))

Saturday, June 14, 2008

Aku yang belum ada kereta lagi




Akhirnya Kereta Satria Perak ku hanya tinggal sejarah...banyak sangat kerosakan pada kereta tu membuatkan aku terpaksa amik claim Insurance.Kereta tu di serahkan pada workshop & Insurance akan bayar aku ganti rugi penuh.
Sebenarnya aku sayang kat kereta aku tu.Banyak kenangan manis dan pahit aku bersama dia.Dialah nyawa aku selama 12tahun.Setia berkhidmat dengan aku.Akhirnya hanya tinggal sejarah.Banyak jugak duit aku berhabis kat kereta nie.

InsyaAllah dalam masa terdekat nie aku akan amik kereta satria yg lain.Mlm Khamis lepas aku dgn abah dah tgk pun kereta tu.Warna merah.tgk masih baru gak.Tapi hati aku sebak bila terpaksa tinggalkan kereta lama aku tu kt bengkel.Tak sangka kan?
Aku ke gym mlm tadi.Ingatkan dapat lah cabutan bertuah,tapi cabutan tu di buat awal sejam.Tension tul.Jumpa Jepun & de gang gak,si Zaidie tu..Aku sebenarnya tak tau apa masalah dia..kang klu datang mood dia,dia tegur aku.Bila takde mood langsung dia buat aku cam tak wujud kt situ.Entah le..malas aku nak pikir2 nie.Nasib baik masa nak balik tadi ada Member's yg sudi hantar aku balik.Klu tak terpaksa la aku naik bus lagi.
Harap2 dapat la cepat duit claim insurance tu.tension la pagi2 nak gie keja bapak aku yg hantar.Dah le banyak lori2 besar kt Highway Pasir Gudang tu,bapak aku lak bawak cam nak melayang2.Seram aku.Nak harap tumpang kawan2 semuanya keja kt area town.Opis aku lak kt ujung dunia dr town.susah beb...Korang ada kereta ke nak kasi aku pinjam?? hehehe

Tuesday, June 10, 2008

Hidup Mesti Diteruskan

Kereta aku masih lagi di bengkel..entah sampai bila nak siap pun aku tak tau.Korang leh tgk sendiri camana teruknya kereta aku kena langgar dgn lori.Alhamdullilah,aku tak apa-apa.Terperanjat gak aku time accident tu.Kereta hancur rabak.Banyak aktiviti lepas keja yg aku tak dpt join.Kt opis tadi aku call bengkel yang repair kereta aku.Dia cakap kereta aku consider lost claim.Nie diaorang tunggu approval dari MAA Insurance. Masalahnya dah masuk 2minggu diaorang tak approvekan lagi.Bosan...bosan....dah le tu bila aku call agent insurancenya,dia mcm nak elak2 je.Tak tau la...time nak suruh beli insurance cam2 promise bagi,bila dah kena nak claim,diaorang nak lari2 lak dr kita.Klu ada TV3 nak je aku citer masuk TV.


Si Ah Seng dari semlm kata nak call aku tapi tak call2 gak sampai skrg.Nak tgk citer Kung Fu Panda pun tak dapat.Huk huk huk....Orang cakap,sahabat yang baik ialah dia yang datang pada kita di saat semua yang ada disekeliling kita meninggalkan kita.Dan di saat kita susah inilah, kita akan dapat tau siapa sahabat kita yg sejati.Aku tak kisah jika aku tak ramai kawan....yang penting aku hanya perlukan sahabat.(TKS HELMI UR MY BEST FRENZ EVER)Semlm Bank tel aku,tanya pasal pinjaman anak saudara aku yg bonggok tu.Tu satu lagi hal....klu aku tau cam nie,aku biarkan dia mampus hidup merempat takde rumah.Dan aku tolong jaminkan pinjaman rumah dia,dia buat taik lak kt aku.Cibai haram jadah tul budak tu.Semua nie kakak aku nyer pasal.Klu dia dulu tak mintak aku jaminkan anak dia,aku skrg dah hidup senang lenang.
Benda2 cam nie semua membuatkan aku takut nak berbuat baik dgn org.Kenapa la dulu Abah letak nama aku "NAZRI -maksud- PERTOLONGANKU".Masalah aku nie cepat kesian kt org.Tapi org selalu tak pernah nak kesian kt aku.Buat taik kt aku balik adalah.Hanjing semua diaorg tu.Lagi hina dari Hanjing!!
Raj call aku ari nie(boss lama masa keja kt spore)...aku nak buat kerjasama dengan dia.Tapi apa pun aku nak dia bukak account kt Malaysia.senang nak buat urusniaga tiket dgn dia.

Tuesday, June 3, 2008

K.G.B???

K.G.B = Kelab Generasi Baru...? tu lah kelab yang di usahakan oleh Naha and de gang..
Tak tau la kelab nie leh bertahan berapa lama.


Aktiviti terbaru yang aku kena buat Lawatan ke Tanjung Piai.Dengan budjet seorang RM55.Ada mesyuarat kul 8pm tadi @ rumah Limas.So klu ada siapa2 nak join beritahu la aku yea..hehe.Meeting di tamatkan jam 11pm.aku lepak jalan2 jap kt Danga dgn Naha.Ingat nak beli kasut,tapi cancel dulu.Kena tunggu kereta siap baru aku gie cari. Sorry takde gambo nak tunjuk,cuma aku terpikat dgn baju yang si K-roll pakai..nak tgk tak??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget