Tuesday, December 23, 2008

Ahmad Zack Hafizul Hafiz Dalam Kenangan

Hari ini genap 8Tahun permergian arwah... Kadang2 bila aku teringat kembali kata2 di bawah ini , makin bertambahlah sayu kt hati aku nie. "Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telah pun dibukakan untuk kita" Maafkan Abg, Zul...abg betul2 menyesal... Mengenang detik perkenalan aku dgn Arwahyarham Zul : 1999 aku sudah mula berkerja di Singapura @ Ambassador Travel and Tours Pte.Ltd.Semua gara2 kecewa dgn xlover aku.(ex office mate aku yg aku cintai secara diam).Setahun selepas aku berkerja di sana aku di arahkan transfer ke pejabat yang satu lagi di American Club dekat Scoot Road..Satu hari diaorang ada buat kempen derma darah kt Mt Elizabeth.semua front desk,customer service staff di alu2 kan untuk menderma,kinda paksaan laa...pada aku benda2 cam nie aku mmg dah pernah buat dulu masa jadi Ahli Pengakap sekolah. Nak di jadikan cerita,masa menunggu giliran menderma darah tu, tetiba ada seorang pesakit nie di kejarkan ke wad operation akibat accident.Kelam kabut gak bila nurse cakap darah jenis yang diaorang nak guna dah kehabisan stok.nasib baik la darah aku nie sama dgn darah yang diaorang nak gunakan.Banyak jugak diaorang amik darah aku dekat2 2points.naik pening pala aku lepas balik dari derma darah tu. 3Bulan lepas tu, sewaktu aku sebuk2 nak balik kerja , Siti yg keja kt Front desk call aku suruh datang ke Lobby.Sampai kt Loby siti cakap ada sorang mamat nie nak jumpa aku.Rupanya budak yg accident nie la yang aku dermakan darah masa kt Mt Elizebeth Hospital.Dan budak ini lah Arwahyarham Ahmad Zack Hafizul Hafiz. Arwah sampai sanggup mintak alamat penderma darah dari pihak hospital utk mencari aku.Sebagai balasan dia belanja aku makan malam kt Clark Quey. Arwah menpunyai seorang adik perempuan.Kacukkan Filipino+Melayu dan ayahnya ada mempunyai rumah di Johor.Seminggu sekali dia pasti pulang ke JB.Aku selalu tumpang naik kereta ayahnya tiap2 kali hujung minggu utk sama2 pulang ke JB.Kami sering kerap kelaur bersama, byk perkara yang kami kongsi.Arwah pernah meluahkan isi hati dia pada aku.dia mahu hubungan kami lebih dari seorang abg dgn adik...dia mahu aku menjadi boyfrienznya.Susah aku nak terima semua nie.Coz aku bukannya Gay macam dia.Kenangan aku dgn xlover masih lagi tak dapat aku lupakan inikan pulak tetiba ada laki nak buat aku jadi bf tetiba... Arwah menderita sakit selama setahun akibat darah beku di kepalanya sewaktu accident di tambah dengan penyakit yang dia deritai sejak kecik barah paru2...aku sendiri tahu tentang semua ini selepas dia terlantar seminggu di hospital.Dalam keadaan yang tenat sempat juga arwah menuliskan aku surat terakhir dan sampai sekrang aku masih menyimpannya dgn baik. Biarlah surat ini menjadi kenangan aku bersamanya..... Kenangan yang paling indah.....Arwah adalah satu2 nya adik aku dunia akhirat.... Macam dalam filem Titanic...im not even keep any photo of him.....kesalnyaaaaaaaaaaa............biarlah surat peninggalannya menjadi sejarah dan tatapan kamu bersama untuk aku. Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang.

Thursday, December 18, 2008

Kejadian Tanah Runtuh di Bukit Antarabangsa

Negara di kejutkan dengan tragedi tanah runtuh di Bukit Antarabangsa Damansara.Rata-rata penduduk di situ mempunyai rumah di lereng-lereng bukit yang terutamanya bangalow dan Villa.Pendek kata macam Beverly Hills Malaysia lah.Aku bersempati terhadap mangsa-mangsa nahas tersebut.Tapi tak kurang juga ramai yang kurang senang dengan perangai sesetengah penduduk di situ.Ada Bantuan makanan yang di hantar dari hotel 5 bintang,mungkin itu selera sesetengah penduduk di sana,tapi yang menjadi sakit hati itu,ada beberapa penyelamat dan wartawan ternampak berbungkus-bungkus makanan nasi bungkus di buang di tepi sampah sarap.Teruk sangat ke makanan nasi bungkus tu sampai nak buang? Sedar lah...itu kan rezeki tuhan yang beri.
Kalau lihat di television,ada sesetengah penduduk yang marah-marah terhadap pemimpin masyarakat dan penyelamat yang datang membantu dan menziarahi mereka.Patutnya dalam keadaan macam tu,sepatutnya mereka bermuhasabah diri.Tak ada siapa yang mintak benda-benda macam ini terjadi.Itukan ketentuan tuhan,lagipun mereka sendiri yang mahu rumah di lereng-lereng bukit tanpa ada sesiapa yang memaksa,risikonya kena lah sama-sama tanggung.


Pandangan Bukit Antarabangsa dari udara.Rosak teruk akibat tanah runtuh.


Kerosakan di anggarkan berjuta ringgit.Ramai di antara mereka yang terselamat di pindahkan dengan mengunakan Helikopter dan ada yang di tempatkan di hotel-hotel sementara menanti tindakkan seterusnya dari kerajaan.


Aku tabik hormat pada para rela,tentera,polis,bomba dan NGO yang bertungkus lumus membantu mangsa-mangsa kejadian tanah runtuh ini.Cuma yang aku harapkan mereka yang menjadi mangsa , banyak-banyak lah bersabar.Tak perlu nak marah-marah pada penyelamat-penyelamat yang datang membantu.Kejadian Banjir besar pernah berlaku di Johor,dan rata-rata kami yang terkena redha dengan ketentuan tuhan.



Pada yang meninggal dunia,kita sedekahkan Al-Fatehah buat mereka.

Friday, December 12, 2008

Aku di KL

 

 Untuk menghabiskan cuti tahunan aku,aku ke KL.Kali nie aku gie dgn Fauzi.Tumpang kerata dia sebab dia pun nak ke KL untuk amik bini dia....

Bertolak jam 8pm.drive slow2 kat highway....dan sepanjang malam tu gak la bini dia asik call dia...bahaya tul mamat nie,dah tu siap bergaduh dalam telefun

Sampai tol Sungai Besi aku terus pergi rumah salman.Lepak kejap lepas tu salman ajak gie hARD rOCK cAFE.Apalagi...disco sampai pagi la....



Sunday, October 26, 2008

Jalan-Jalan Cari Makan Johor Bahru




Aku memang jenis suka makan,especially during weekend.Nk tau kenapa? sbb weekend selalunya aku sibuk dgn gym n takde masa nak pikir pasal makan yg sedap2.

Di bawah nie antara kedai2 makanan kegemeran aku :


1.WARUNG SAGA
Mengingatkan aku tentang nostalgia2 masa study kt RIMA COLLAGE.Warung tu dekat je dgn Rima Collage.Antara menu2 yang paling sedap
- TAHU GORENG + kuah kacang (bukan Tahu Bakar yea nie lain)
- Nasi Goreng Kampung
- Mie Hailam , Roti Canai-sedap makan waktu malam.


2.Pasar Borong Pandan.(Pasar Kering yea)
Kat sini ada macam2 makanan di jual.Tapi aku selalu makan
- Capati Pakistan (sedap sbb tak macam mamak stall nyer)
- Roti Beracun (prata+daging+telur+mayonis+fries+nagget)
- Blackpaper Crab (sekor RM8 je)
- Nasi goreng Pataya Daging Merah
- Murtabak Tomok (besar giler-tp mahal sikit)
- Mie Rebus Hj Wahid
- Bubur Nasi No1


3.Warung Abg Ali (sebelah Maybank Tmn Pelangi bukak 7mlm - 12tmlm)
- Semua jenis masakan goreng2 ada yang best makanan kt sini semua EXTRA SIZE
Abg Ali masak mmg tak kedekut.
- Sup Tulang,Ekor,Kambing,Daging memang kick habis

4.Restaurant Tiga Zam (Taman Pelangi - dekat trafic light)
- Nasi Goreng Sotong/Ayam Kunyit + sup kosong
- Nasi Goreng Kampung
- Tom yam campur

5.My Friends Tom Yam (Sebelah Highway Pasir Gudang - exit/Masuk ke Tampoi)
- Tomyam Pok tek & Tomyam Changmai (tomyam yang paling best kt JB)
- Ikan Siakap Masak Nyonya (sedap giler leh terliur)


6.Restaurant Botak (kt Old Cathay Cinema Belakang Bluewave htl di buka Tengahhari)
- Asam Pedas nyonya (kedai Baba Cina nie masak asam pedas dia mmg syok)

7.Warung Kastam (sebelah kastam Johor Tanjung Puteri-tepi traffic Light StulangLaut)
- Aneka lauk dan Nasi campur (selalunya di bukak utk makan malam 7pm-12mid)

8.Hard Rock Johore (Kt Belakang Jalan Wong Ah Fook,sebelah China Town Johor - Mlm je)
- Mie Bandung Muar kt sini mmg sedap giler.ada dekat 30stall makanan kt sini.

9.Amigos Cafe (Sutera Mall sebelah Vivo Pizza-days n nights)
- Spegetti Meat Ball dia mmg sedap
- Aneka Piza menu baru ada.
- Cocktail dia pun sedap.


10.Warung makan Taman Univeristy (berdekatan Masjid Tmn Universiti-Malam sahaja)
- SATEY daging LABIS dia mmg sedap.
- Makanan Thai kat sini memang murah.


11.Restaurant Zorro - Cawangan Tmn Pelangi
- Kalau nak try minum minuman jus,try la mintak size triple X kt sini memang menjanjikan.


Sunday, October 19, 2008

Lagu Indon Vs Lagu Melayu

Wah dah lama gak aku tak update blog aku kt sini.Bukan tak mau update,tapi tak ada masa.Aku baru je download 2lagu Indonesia yg aku rasa sangat indah melodi n liriknya.

Aku akui lagu Indon mmg terhebat sekrang.sampaikan penjual dvd cina pun leh hafal lirik lagu diaorang.Klu dulu zaman 80an n 90an lagu melayu menguasai nusantara,tp skrg taringnya dah tak menyengat.Apa dah jadi...? Buat karyawan Melayu,jgn buat kerja lepas batuk kt tangga.Tolonglah hasilkan lagu2 yang sedap di dengar dan bukan menudung jari kt mana2 pihak saja.

Buat UndergroundBand it time to wake up,jgn asik nak bergerak sendiri,kelak nanti lagu anda hanya di dengar oleh org melayu sahaja.Buat Aizat,tahniah!! lagu anda mmg menjanjikan.Buat radio Malaysia..tolong la jgn jadi bangang....jgn jadikan radio malaysia nie radio indon k.Mmg lagu indon hebat,tapi jgn la keluarkan lagu2 mereka hampir 90%.contohilah radio Melayu Singapura...lagu indon & Melayu diaorang balancekan yg penting diaorang lebihkan sedikit lagu melayu kt radio diaorang.

Buat karyawan dan pemusix Indon,tahniah buat anda kerana menghasilkan lagu2 yg menarik n memikat hati semua bangsa.

Antara Lagu terbaik dan terbaru mereka sekarang ialah :


HANYA INGIN KAU TAHU
Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu
Oooo oh Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku
ow wooo wo wo wo
Walaupun semua
hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup
Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Oooo oh Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku
Oooo oh Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku

Saturday, October 4, 2008

Beraya di Port Dickson

Tarikh : 4th Oct 2008
Masa : 10Pagi
Kenderaan : Kereta Wira
Jumlah penumpang : driver (aku) + Lukman kawan aku.
Transit : 1100pm @ Hentian Rehat Machap
(full house la tempat makan dia...tapi not bad dah naik taraf.tempat makan beraircon).
Destinasi : Kg Duyung Melaka (cousin aku kawin)
Drop off : turun kan si lukman kt Air Keroh


(Dia nak tengok Taman Mini Malaysia tepat jam 1245pm)
Lepas je aku attend majlis kawin cousin aku kat Melaka,aku terus menuju ke PD,Negeri Sembilan.Jam 4ptg sampai lah aku kt umah Helmie kt PD.Wahhh nampak cam meriah je umah dia.Patut pun,adik lelaki dia n bakal adik ipar dia pun ada sekali.
Jam 530petang Helme ajak aku kuar ke Teluk Kemang.Gibam,kawan satu sekolah dia pun join sekali.maklum la cuti beraya.kalau nak tau gambar-gambar nie si Gibam lah yang shoot.Dia ini jugak mak-up artis & juru gambar profesional so habis la muka kitaorg kena masuk dlm kamera dia.Malam nya bapak Helmi belanja kitaorang makan Satey Kajang kat resturant depan pantai PD.Biasalah,raya-raya nie..layanan kurang memuaskan.Lepas makan kitaorang sambung berjalan2 n merembak kat pantai PD dgn gibam & kawan-kawannya.Si Gibam nie lembut sikit,dia nak cari mamat askar..katanya...kah kah cam dpt...(kt PD nie ada kem tentera darat).Indah nya bila bercuti.Nak2 kalau bersama kawan2.Mulut si gibam tak habis2 buat lawak...dr mula naik kereta sampai la balik,pecah perut aku dgn keletah si Gibam tu....huhu


Monday, August 4, 2008

Erti Sahabat

Hari nie cam biasa..aku rasa letih sngt ari nie.Aku balik dr kerja tadi,aku dgr MP3 lagu yg aku download semlm kt hp aku.Lagu dari Aizat...
SAHABAT...... lirik dia very meaningfull.Kepada semua sahabat2 ku , (tak ramai pun) Especially Helmi...lagu nie utk ko...

Sahabat
Mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat
Ingatlah kau selalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat
Aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku inginkan kau hadir

Korus:

Aku di sini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
Tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Wednesday, July 9, 2008

Life After Bangkok

Entahlah,sejak kaki aku menentuh bumi Malaysia 2hari lepas,aku terasa begitu sunyi sangat.Hati aku masih lagi berada di Bangkok.Walaupun trip nie aku tak terasa enjoy sangat,tapi aku rasa terhibur dgn staff2 dari Polyclinic Penawar.Hari nie aku bangun jam 1040am,bangun2 terus je Bfast.ermmm apa aku nak buat eik...aku call Key (budak yang jual kereta wira kt aku) dan beritahu masalah kereta yg dia jual tu.Tapi dia cam nak tak nak layan je call aku.cakap nak call balik tapi tak call2.Oh yea lupa nak cakap yang sebenarnya aku dah dapat pun kereta baru.WIRA1.3 dgn harga RM10,900 dapat sehari sebelum aku ke Bangkok.tu pun aku mintak discount.tak sangka lak kereta tu ada masalah.

Aku cari abg Umar (jiran sebelah umah aku tu) mintak tolong dia pasangkan CD player kt kereta aku.tapi dia takde kt umah lak.So aku tgk la tv sampai jam 1thari perut lak mintak di isi.Lunch makan nasi lauk kari ikan.Lepas lunch anak buah kampung aku call ajak kuar. nama dia Mir@Pet.Janji. nak jumpa kul 5pm,tp last2 dia sampai jam 6pm.Lepas aku gym aku terus jumpa dia kt fastive mall.dan di sebabkan karaoke di tutup sampai jam 7pm.aku,dia,sepupu dia n seorang lagi kawan dia gie makan Mie Rebus kt Stulang


After 7pm baru kitaorang gerak semula ke Danga Bay.Karaoke sampai jam 9pm.aku parking kereta pun sampai lupa nak tutup lampu.Habis bateri kereta aku.siap bergambo sekali.hehe.Okie dah lewat malam nie...ada masa kita citer lagi k


Tuesday, June 24, 2008

U got some , U loose some..

 
Pagi nie aku bangun awal sikit.Dah janji dgn abah nak kuar umah jam 8am coz ari nie aku nak gie Pekan Rabu nak collect passport yang aku buat semalam.Terbang duit aku RM300 semata nak gie Bangkok.Next weekend aku dah nak ke Bangkok.Walaupun aku tau pada tarikh yg sama anak saudara aku akan bersanding n bernikah di rumah aku.Peduli apa,lantak la.Kalau kakak aku tak cari pasal dgn aku takkan la aku sanggup buat cam nie.Gie Bangkok lagi best.
Tadi ingat nak collect gak duit insentive utk Petrol (RM620) kt Pos Malaysia,tapi tak dapat coz diaorang cuma bagi duit tu utk roadtax yg di barui pd bulan 4 & 5 Jeer.Bohsan!!

Sampai office awal 5min ari nie.Cam biasa la keja office,cuma ari nie aku tak peduli...aku mesti dapat duit insurance dari MAA.Mr Chee promise kt aku dari sehari ke sehari tapi tak settle2 gak sampai hari nie.Insurance insured RM9000 tapi nak bagi RM8000.Macam2 alasan dari hari ke sehari.Aku nie nak pakai kereta gak.Dah dekat 4minggu kes nie sangkut.Babi tul,diaorang nie.Sampai aku naik give up,last2 aku call boss dia Ms Siew.Dan seperti yang aku jangkakan mulut org insurance mmg byk helah.Dia bermati2an tak mau bagi aku RM9000.Pukimak haram tul diorg saja lambat2 kan kes nie,supaya aku give n terima offer yg diroang bagi..What choice i have,aku dah terdesak.I need urgent money,sbb aku dah letak deposit utk beli kereta baru dan aku kena settlekan full payment b4 30th this month.Klu aku tak dpt claim dr MAA camana aku nak bayar kt diorang,for sure deposit aku hilang.

Nak tak nak aku sign gak offer letter dari diorang,dengan hati yang memaki hamun.Diaorang sebenarnya bayar less than what i insured dengan alasan diaorang bayar ikut harga pasaran semasa kereta yg diorang amik suggestion dari satu adjuster sahaja...Fair ke tak??? Bole ke amik suggestion dari satu adjuster je..?
Klu aku tak pikirkan nak pakai kereta n duit cepat,aku heret diorang kt Tribunal Persatuan Pengguna.

Malam nie ada game bowling anjuran KGB.cam biasa la.So aku sms Naha coz aku kan takde transport.Tapi it seem dia berkira dgn aku.It ok..malas aku nak join.Nanti korang buat outing aku pun malas nak join.Pergi mampus la dgn group korang.
Yang penting next week aku ke Bangkok....!!!!! Dan mungkin bulan August aku akan ke Bali lak...huhuhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu (sakit hati pun ada gak nie)


Sunday, June 15, 2008

Bukan Hak kita menghukum seseorang

Yeap mmg betul,bukan hak kita untuk menghukum seseorang.Lebih baik kita memaafkan org itu daripada menyimpan dendam.Hak menghukum itu adalah hak Allah.
Kalau kita meringan kan beban org lain,satu hari nanti org lain akan ringankan beban kita.Actually aku tak mengharap pun org lain meringankan beban aku,ckup sekadar tidak menyusahkan hidup aku dah laaa...

Entah mana la silapnya.

Hari nie dia dtg berdua...suka tengok senyuman dia....tp nampaknya ada org lain pun suka kt dia.Berebut la nampaknya. :))))

Saturday, June 14, 2008

Aku yang belum ada kereta lagi




Akhirnya Kereta Satria Perak ku hanya tinggal sejarah...banyak sangat kerosakan pada kereta tu membuatkan aku terpaksa amik claim Insurance.Kereta tu di serahkan pada workshop & Insurance akan bayar aku ganti rugi penuh.
Sebenarnya aku sayang kat kereta aku tu.Banyak kenangan manis dan pahit aku bersama dia.Dialah nyawa aku selama 12tahun.Setia berkhidmat dengan aku.Akhirnya hanya tinggal sejarah.Banyak jugak duit aku berhabis kat kereta nie.

InsyaAllah dalam masa terdekat nie aku akan amik kereta satria yg lain.Mlm Khamis lepas aku dgn abah dah tgk pun kereta tu.Warna merah.tgk masih baru gak.Tapi hati aku sebak bila terpaksa tinggalkan kereta lama aku tu kt bengkel.Tak sangka kan?
Aku ke gym mlm tadi.Ingatkan dapat lah cabutan bertuah,tapi cabutan tu di buat awal sejam.Tension tul.Jumpa Jepun & de gang gak,si Zaidie tu..Aku sebenarnya tak tau apa masalah dia..kang klu datang mood dia,dia tegur aku.Bila takde mood langsung dia buat aku cam tak wujud kt situ.Entah le..malas aku nak pikir2 nie.Nasib baik masa nak balik tadi ada Member's yg sudi hantar aku balik.Klu tak terpaksa la aku naik bus lagi.
Harap2 dapat la cepat duit claim insurance tu.tension la pagi2 nak gie keja bapak aku yg hantar.Dah le banyak lori2 besar kt Highway Pasir Gudang tu,bapak aku lak bawak cam nak melayang2.Seram aku.Nak harap tumpang kawan2 semuanya keja kt area town.Opis aku lak kt ujung dunia dr town.susah beb...Korang ada kereta ke nak kasi aku pinjam?? hehehe

Tuesday, June 10, 2008

Hidup Mesti Diteruskan

Kereta aku masih lagi di bengkel..entah sampai bila nak siap pun aku tak tau.Korang leh tgk sendiri camana teruknya kereta aku kena langgar dgn lori.Alhamdullilah,aku tak apa-apa.Terperanjat gak aku time accident tu.Kereta hancur rabak.Banyak aktiviti lepas keja yg aku tak dpt join.Kt opis tadi aku call bengkel yang repair kereta aku.Dia cakap kereta aku consider lost claim.Nie diaorang tunggu approval dari MAA Insurance. Masalahnya dah masuk 2minggu diaorang tak approvekan lagi.Bosan...bosan....dah le tu bila aku call agent insurancenya,dia mcm nak elak2 je.Tak tau la...time nak suruh beli insurance cam2 promise bagi,bila dah kena nak claim,diaorang nak lari2 lak dr kita.Klu ada TV3 nak je aku citer masuk TV.


Si Ah Seng dari semlm kata nak call aku tapi tak call2 gak sampai skrg.Nak tgk citer Kung Fu Panda pun tak dapat.Huk huk huk....Orang cakap,sahabat yang baik ialah dia yang datang pada kita di saat semua yang ada disekeliling kita meninggalkan kita.Dan di saat kita susah inilah, kita akan dapat tau siapa sahabat kita yg sejati.Aku tak kisah jika aku tak ramai kawan....yang penting aku hanya perlukan sahabat.(TKS HELMI UR MY BEST FRENZ EVER)Semlm Bank tel aku,tanya pasal pinjaman anak saudara aku yg bonggok tu.Tu satu lagi hal....klu aku tau cam nie,aku biarkan dia mampus hidup merempat takde rumah.Dan aku tolong jaminkan pinjaman rumah dia,dia buat taik lak kt aku.Cibai haram jadah tul budak tu.Semua nie kakak aku nyer pasal.Klu dia dulu tak mintak aku jaminkan anak dia,aku skrg dah hidup senang lenang.
Benda2 cam nie semua membuatkan aku takut nak berbuat baik dgn org.Kenapa la dulu Abah letak nama aku "NAZRI -maksud- PERTOLONGANKU".Masalah aku nie cepat kesian kt org.Tapi org selalu tak pernah nak kesian kt aku.Buat taik kt aku balik adalah.Hanjing semua diaorg tu.Lagi hina dari Hanjing!!
Raj call aku ari nie(boss lama masa keja kt spore)...aku nak buat kerjasama dengan dia.Tapi apa pun aku nak dia bukak account kt Malaysia.senang nak buat urusniaga tiket dgn dia.

Tuesday, June 3, 2008

K.G.B???

K.G.B = Kelab Generasi Baru...? tu lah kelab yang di usahakan oleh Naha and de gang..
Tak tau la kelab nie leh bertahan berapa lama.


Aktiviti terbaru yang aku kena buat Lawatan ke Tanjung Piai.Dengan budjet seorang RM55.Ada mesyuarat kul 8pm tadi @ rumah Limas.So klu ada siapa2 nak join beritahu la aku yea..hehe.Meeting di tamatkan jam 11pm.aku lepak jalan2 jap kt Danga dgn Naha.Ingat nak beli kasut,tapi cancel dulu.Kena tunggu kereta siap baru aku gie cari. Sorry takde gambo nak tunjuk,cuma aku terpikat dgn baju yang si K-roll pakai..nak tgk tak??

Friday, May 30, 2008

Johor Bahru Dilanda Banjir


Ku sangkakan panas sampai ke petang,rupanya hujan di tengahari.Itulah yang terjadi kepada Bandaraya Johor Bahru.Banjir kilat telah menengelamkan sebahagian besar Bandaraya ini.Tapak letak kereta sebelah OCBC bank Jalan Segget paling teruk terkena.
Majoriti rata-rata kereta mereka di tengelami air ini bekerja di Singapura.Saat ini aku dalam perjalanan untuk mengambil Helmi yang turun di Johor Bahru dari Singapura.Tak sangka betul air naik begitu cepat sekali.Aku dengar tempat letak kerata di City Square & Menara Public Bank juga menerima nasib yang sama.
Kesesakkan bermula jam 430petang bila air mula naik dan menutupi Jalan Wong Ah Fook , Jalan Segget dan Jalan di hadapan Station KeretaApi.
Tragis sungguh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget